Hvad er flexleasing?

Flexleasing er en finansiel leasingaftale, hvor du løbende betaler en procentdel af registreringsafgiften. Alle biler der flexleases er uden afgift, derfor skal du kun betale en forholdsmæssig afgift i den periode du bruger bilen. Det betyder også at afskrivningen af bilen også er uden afgift.
Det giver dig et større økonomisk overblik med faste månedlige betalinger.

Når du flexleaser er der tre ting du skal være opmærksom på:

Førstegangsydelse: Dette er et engangsbeløb leasingtager betaler ved indgåelse af leasingaftalen. Det er en procentdel af bilens pris, som normalt indeholder afskrivningen af bilens restværdi.

Månedlig ydelse: Et fast beløb leasingtager betaler pr. måned. Her betales den løbende afgift til staten.

Restværdi er den værdi bilen har efter endt leasingperiode. Dette beløb skal man som leasingtager kunne stå inde for. Hvis restværdien ikke afspejler den reelle værdi af bilen, kan man som leasingtager ende med at skulle af med en betydelig betaling. For at undgå dette gør Clevr Car meget ud af beregne restværdien så reel som muligt.

Hvordan fungerer flexleasing?

Når du flexleaser en bil betaler du en førstegangsbetaling som repræsenterer afskrivningen af bilen.

Under leasingperioden betaler du en månedlig ydelse som dækker den forholdsmæssige afgift i leasingperioden. Dette beløb er konstant under hele leasingforløbet.

Efter endt leasingperiode indestår du selv for restværdien. Dertil har du flere muligheder, du kan sælge bilen videre, her hjælper vi naturligvis gerne(?), eller du kan lave en ny leasingaftale på bilen. Restværdien er vurderet på forhånd. Selvom det er svært at spå om fremtiden, gør vi alligevel en dyd ud af at give dig en restværdi der er så korrekt som muligt. Så når du ikke får ubehagelige overraskelser efter endt leasingperiode.

Hvorfor er skal jeg vælge flexleasing?

Er du stadig i tvivl om flexleasing er det rigtige for dig, så har vi her samlet nogle fordele og ulemper.

Fordele ved flexleasing

→ Skift bil oftere: Ved indgåelse af en flexleasingaftale, opnår leasingtager en betydelig besparelse, da der betales mindre end ved køb og indregistrering af en bil hvor der betales 150% i afgift. Det betyder at leasingtager har en lavere kapitalbinding og derved kan det bedre betale sig at skifte bil med få års mellemrum end ved køb af bil.

→ Fleksibilitet: Varigheden af din leasingaftale bestemmer du som udgangspunkt selv. Vi anbefaler oftest aftaler med varighed á 12 måneder, men i sidste ende bestemmer du selv.

→ Nem at sælge igen: Eftersom køretøjet er uden fuld afgift, kan den lettere sælges i udlandet. Bilen bliver ikke påvirket af eventuelle afgiftsændringer, hvilket også er med til at gøre den eftertragtet ved salg.

Ulemper ved flexleasing

→ Leasingtager indestår for restværdien: Efter endt leasingperiode skal leasingtager selv betale restværdien. Dette gøres ofte ved salg eller genleasing. Netop af denne grund er det vigtigt at restværdien repræsenterer den reelle værdi.

→ Leasingtager betaler selv vedligeholdelse: Hvis bilen skal serviceres i leasingperioden, er det leasingtagerens eget ansvar, ligesom hvis du selv havde købt bilen. Hvis der er kort tid til service ved leasingaftalens indgåelse, sørger Clevr Car gerne for at levere bilen nyserviceret.

Kan jeg få flexleasing som privat?

Det korte svar er ja!

Flexleasing fungerer på lige fod til private og til erhverv. Den eneste forskel er om priserne inklusiv eller eksklusiv moms.

Se vores udvalg af leasing biler