Hvad er leasing?

På denne side kan du læse om, hvad det egentligt vil sige at lease en bil, og hvorfor leasing i mange tilfælde bedre kan betale sig end at købe eller leje en bil.

I stedet for at købe en bil, er leasing et godt alternativ. Når man leaser en bil, får man brugsretten over bilen i en aftalt periode. Der er mange forskellige måder at lease på, men fælles for dem alle er at man lægger en udbetaling og herefter betaler en månedlig ydelse i leasingperioden. Med så mange forskellige mulige leasingmetoder er der stor sandsynlighed for at finde den helt rigtige leasingaftale til dig og dit behov.

Flexleasing

Flexleasing er den mest populære form for leasing og er i langt de fleste tilfælde den type leasing, der bedst kan betale sig. Grundlæggende går flexleasing ud på, at du løbende betaler en lille bid af registreringsafgiften til SKAT, frem for at betale hele registreringsafgiften på én gang.
Det betyder at mange flere får mulighed for at køre mere eksklusive biler samt skifte bil lidt oftere.

Læs mere om Flexleasing her »

Privatleasing

Perioden for privatleasing er som regel på tre år og 45.000 km. Altså skal du vide hvor ca. hvor mange kilometer du kører om året, hvilket vil have en betydning for prisen. Denne leasingtype er som regel for helt fabriksnye biler og den leasingform man typisk finder hos autoriserede forhandlere. Dette er også typisk den dyreste form for leasing eftersom det er leasingfirmaerne der står for vedligeholdelsen osv.

Læs mere om privatleasing her »

Erhvervsleasing

Skal virksomheden have nye firmabiler, så hjælper Clevr Car gerne. Vi anbefaler altid erhvervsleasing som finansiel leasing, Her skal man ikke bekymre sig om overkørte kilometer. Du afskriver nemlig også kun på bilens værdi, til forskel fra køb hvor både registreringsafgiften og bilens værdi medregnes.

Læs mere om erhvervsleasing her »

Sæsonleasing

Sæsonleasing er en form for flexleasing, som fokuserer på biler der ikke kan/bør køre hele året. Året inddeles i aktiv (med nummerplader) og stilstand (uden nummerplader). Den aktive periode er som regel mellem 3 og 6 måneder.

Læs mere om sæsonleasing her »

Splitleasing

Splitleasing er et alternativ til erhvervsleasing. Denne løsning er attraktiv for dig som vil køre både erhvervsmæssig og privat i bilen. Det går ud på at arbejdsgiver og medarbejder deler leasing og derved ’splitter’ leasing mellem sig. Kører man fx 75% erhvervskørsel og 25% privatkørsel, bliver 75% af omkostningerne faktureret til firmaet og de resterede 25% faktureret til medarbejderen privat.

Læs mere om splitleasing her »

Korttidsleasing

Korttidsleasing er som ordet lyder; leasing i en kortere periode. Normalvis laver vi leasingaftaler på 12 måneder med mulighed for forlængelse, men ved man at man ikke skal bruge bil så længe ad gangen, kan man med fordel korttidslease. Clevr Car Leasing kan tilbyde korttidsleasing helt ned til 3 måneder ad gangen. Læs mere om hvad korttidsleasing er for noget, her på siden og om det er den rette løsning for dig.

Læs mere om korttidsleasing her

Firmabil leasing

Skal du bruge en firmabil, så kan det være en fordel at lease den. Når du leaser din firmabil, er det din virksomhed som står for alle omkostningerne. Hvis du skal bruge din firmabil privat, bliver du beskattet af fri bil, men bruges firmabilen udelukkende til erhvervsmæssig kørsel, er leasingydelsen fuldt fradragsberettiget.

Læs mere om firmabil leasing her »

Hvornår kan det betale sig at lease fremfor at købe?

En god tommelfingerregel lyder: ”jo oftere du ønsker at udskifte din bil, jo bedre kan det betale sig at lease”. Hvis man ønsker at have bilen i mere end 3 år, kan det oftest bedst betale sig at købe bilen. Er du derimod i tvivl om hvad livet indebærer om tre år og dermed også bil-behovet, så anbefaler i klart at lease.

Det kan være at der om 2 år pludseligt er behov for en bil med plads til barnevogn eller at alle børnene er flyttet hjemmefra og man endelig har mulighed for at køre cabrioleten man altid har drømt om osv.

Ved en typisk finansiering betaler man af på bilen i 6-7 år, hvorefter man står tilbage med en bil der ikke er særligt meget værd. Ved leasing betaler du typisk af på bilen i 12 – 36 mdr.

Tre beløb man skal være opmærksom på, når man leaser.

Når man indgår en leasingaftale, skal man, uanset leasingtype, betale noget der hedder førstegangsudbetaling. Dette beløb er en procentdel af bilens pris, som typisk dækker afskrivningen af bilens restværdi.

I løbet af leasingaftalen betaler man en månedlig ydelse gennem hele perioden. Dette beløb er konstant og dækker typisk dækker afgiften til staten.

Når leasingperioden er slut, har bilen en restværdi. Ved operationel leasing (privatleasing) skal man ikke forholde sig til denne, men ved finansiel leasing (flexleasing, erhvervsleasing, sæsonleasing og splitleasing) er det vigtigt at forholde sig til dette beløb. Som leasingtager skal man kunne stå inde for dette beløb, så det skal helst afspejle den reelle værdi af bilen efter endt leasingperiode.