FAQ - Leasing

Find vores svar på forskellige almene spørgsmål om leasing her. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os hvis du har spørgsmål eller ønsker et uforpligtende tilbud på din drømmebil.
Leasing FAQ
Det kræver kreditgodkendelse at flexlease en bil hos Clevr Car Group. Leasingkontrakten er først klar til at blive underskrevet efter endelig kreditgodkendelse. Det vil af den grund ikke være muligt at flexlease hos os, hvis man er registreret i RKI. Forud for en kreditgodkendelse skal vi bruge dine 3 seneste lønsedler samt seneste årsopgørelse fra SKAT. Driver du virksomhed, skal vi ligeledes bruge et CVR-nummer

I forhold til indkomstkrav afhænger det af hvilken type bil man er på udkig efter. Som udgangspunkt skal man have en årsopgørelse på mindst 350.000kr og en månedsløn på minimum 30.000kr før SKAT for at kunne blive godkendt til en leasingaftale.
Se om du kan blive kreditgodkendt HER.

Ved traditionelt bilkøb betaler man 150% i registreringsafgift til staten på én gang. Ved flexleasing betaler man en forholdsmæssig afgift. Det betyder, at registreringsafgiften på sin bil betales løbende i små rater pr. måned. Når du flexleaser et motorkøretøj hos os, står Clevr Car Group som ejer af bilen under leasingperioden, imens du i praksis lejer bilen og får overdraget brugsretten til motorkøretøjet i leasingperioden. Flexleasing kan benyttes af både private forbrugere og virksomheder.
Du kan læse meget mere om flexleasing HER.
Leasing kan være et økonomisk og reelt alternativ til et bilkøb, men lovgivningsmæssigt er leasing stadig lidt af en jungle at navigere rundt i. Traditionel finansiering af bilkøb hører under den danske købelov, som er til for at beskytte forbrugere ved køb. Idet leasing ikke er køb, er leasing i sagens natur ikke omfattet af købelovens anvendelsesområde.

Hvor er det så, at man skal passe på med leasing?

Luksus er dyrt og finansieringsformen, om det er bilkøb eller leasing, ændrer ikke herpå. Det går derfor ofte galt, hvor folk mangler indsigt i priser og renter. Lyder dit tilbud for godt til at være sandt, så er det ofte også tilfældet.

De mest udbredte problemer ved leasing er det, vi kalder ”den for billige ydelse”. Dvs. at ydelsen ikke reelt svarer til den reelle udgift, du får. Har du som leasingtager selv henvisningspligt på bilen efter endt leasingaftale, dvs. hvor du hæfter for bilens restværdi, er det vigtigt, at du sikrer dig, at den pris du skal garantere for, er sat realistisk. Hvis kontrakten på bilen udløber efter 12 måneder, er bilen selvsagt 12 måneder ældre, har kørt flere km, og derfor er værdien selvfølgelig lavere end den var ved start.

Dermed ikke sagt, at det ikke kan betale sig at lease biler – det kan det bestemt! Du skal bare gøre det rigtigt og med sund fornuft. Og er der ovenikøbet tale om dyre biler, er der klart en betydelig besparelse via leasing.

Når man leaser en bil, er der tale om et kreditkøb. En forudsætning for at kunne lease er derfor, at man kreditgodkendes. Flexleasing tilbydes både til privat og erhverv.

Du kan læse meget mere om flexleasing HER.

Hos Clevr Car Group tilbyder vi desværre ikke flexleasing af motorcykler.
Du skal selv afholde udgifter til forsikring, service og grøn ejerafgift. Vi kan tilbyde konkurrencedygtige og billige forsikringspriser på motorkøretøjet, da motorkøretøjet kun forsikres til dens reelle værdi uden afgift.
En leasingaftale hos Clevr Car Group kan til enhver tid opsiges løbende måned +30 dage og uden omkostninger forbundet hermed.
Først og fremmest er det af betydning, om motorkøretøjet er leaset som personbil eller varebil.

Personbiler:

 • Personbiler, der er ældre end 36 måneder, kan fratrækkes 1% af 25% af den fulde registreringsafgift. F.eks.: Registreringsafgiften er vurderet til kr. 400.000, vil du have et årligt momsfradrag på 12.000,00 DKK – (1000,-/måned.)
 • Personbiler, der er under 36 måneder gammel beregnes 2% af 25% af den fulde registreringsafgift. Leasingperioden skal løbe sammenhængende over 6 måneder for at kunne få momsfradrag.

OBS på moms:

 • Der kan ikke fratrækkes mere moms end selve momsgrundlaget.
 • Overskydende moms kan anvendes til momsfradrag i udbetalingen.

Gulpladebiler:

 • Anvendes gulpladebiler 100% til erhverv, er der fuld momsfradrag. Dette gælder ligeledes for driftsomkostningerne.

Delvis privat- og erhvervskørsel:

 • Anvendes motorkøretøjet delvis til privat- og erhvervsmæssig brug, kan der opnås et momsfradrag på 1/3. Bemærk, at der stadig er fuldt momsfradrag på driftsudgifterne.

[faq_item title="Hvad er forskellen på flexleasing og finansiel leasing?"]Flexleasing og finansiel leasing er to begreber for den samme leasingform. Denne form for leasing er i praksis en billigere måde at erhverve sig et nyere og eksklusivt motorkøretøj på. Motorkøretøjet købes oftest hjem fra Tyskland, hvor bilerne typisk er udstyret med mere ekstraudstyr end de biler, der findes i Danmark. Derudover er den værste afskrivning allerede taget. Denne form for leasing er den mest anvendte finansieringsform.

Der er ingen kilometerbegrænsning, og leasingperioden strækker sig typisk over 12 måneder, hvorefter motorkøretøjet sælges eller kontrakten forlænges.

Leasingtager hæfter selv for restværdien – i modsætning til operationel leasing.

Ved beregning af afgiften vurderer vi, hvad en tilsvarende model vil blive solgt for. Som tommelfingerregel siger man, at afgiften ca. udgør omkring 62% af bilens salgspris.

 • F.eks.: En tilsvarende model antages at kunne sælges for 1.000.000 kr. på danske plader. Afgiften udgør således omkring 620.0000 kr.

Der skal betales mellem 0,5% og 2% af afgiften i registreringsafgift pr. måned. Motorkøretøjets alder bestemmer procentsatsen for beregning af afgiften:

 • 0-3 mdr.= 2%
 • 3-6 mdr. = 1 %
 • over 36 mdr. = 0,5%

Det kan derfor bedst betale sig at vælge en bil, som er over 36 måneder.

Det fremgår af dansk lovgivning, at leasingselskabet skal eje motorkøretøjet. Leasingtager vil derfor få overdraget brugsretten til køretøjet i leasingperioden og blive anført som bruger af bilen.
Den typiske bindingsperiode er 12 måneder. Dette skyldes, at afgiften efter 12 måneder vil falde, da bilen er ældre og derfor har en lavere værdi. Ved endt leasingaftale kan du med fordel indgå en ny kontrakt, hvor den månedlige leasingydelse vil være lavere. Vi kan også hjælpe dig med hurtigt og enkelt at sælge din bil, hvis du heller vil prøve noget nyt eller har fået andre kørselsbehov.
Har du selv fundet din drømmebil i udlandet, tilbyder vi hos Clevr Car Group at importere den til Danmark. Vi sørger for alt det praktiske så som hjemtransport, momsløft, toldsyn og behandling af importpapirer mv.
Se mere HER.

Der er ingen kilometerbegrænsing ved flexleasing. For at kunne beregne afskrivningerne på bilen i leasingperiode skal vi blot vide hvor mange kilometer, du forventer at køre. Vores leasingrådgiver hjælper naturligvis med at finde det rette antal kilometer til beregningen.

Hvordan fastsættes forventet antal KM i aftaleperioden?
Antal kilometer fastsættes med udgangspunkt i de informationer, vores leasingrådgiver har fået fra leasingtager. Antal kilometer anslås i aftaleperioden for at kunne beregne bilens restværdi.

Hvem, der må benytte motorkøretøjet, afhænger af forsikringsvilkårene. Som udgangspunkt må du med biler leaset igennem Clevr Car Leasing, låne bilen ud til venner og familie, helt på samme måde som hvis du havde købt bilen.
Har du allerede en bil, og ønsker du blot en snak om leasing, har du allerede fundet din drømmebil, eller ønsker du rådgivning om, hvilken bil, der passer bedst til dine behov, så starter vi hos Clevr Car Group altid med en indledende snak om dine ønsker og drømme.

Kontakt os for en snak om leasing eller et uforpligtende tilbud på din drømmebil. https://clevrcar.dk/kontakt/

Ved endt leasingperiode har du to valgmuligheder:

 • Forlænge kontrakten – Ønsker du at forlænge kontrakten beregnes en ny og lavere leasingydelse, som passer med motorkøretøjets nye lavere værdi og afskrivninger.
 • Sælge bilen – Ønsker du at sælge motorkøretøjet, skal den henvises til en køber med CVR-nummer. Salgsprisen for bilen er som udgangspunkt dens restværdi. Restværdien bliver vurderet ved kontraktens indgåelse. Da registreringsafgiften ikke er betalt af motorkøretøjet, er der også mulighed for at sælge til resten af Europa, hvorfor det er lettere at få den solgt.

Vores leasingrådgiver vil naturligvis rådgive om, hvad der for dig er det mest fordelagtige at gøre.

Vi ønsker ikke at vores leasingtagere skal få nogen ubehagelige overraskelser ved kontraktudløbet. Derfor afskriver vi hos Clevr Car Group typisk 20% på bilen pr. år. Dermed sikrer vi bedst muligt, at restværdien stemmer overens med tilsvarende biler på markedet. Det er en af Clevr Car Groups vigtigste visioner – at lave gennemsigtige leasingaftaler hvor kunden, efter endt leasing, altid står tilbage, glad og tilfreds, klar til en ny leasing aftale!
Nedskrivning henviser til de afskrivninger, der sker henover leasingaftalens periode, som typisk varer 12 måneder. Motorkøretøjets pris minus nedskrivning giver den forventede restværdi ved kontraktens afslutning.
Depositum er din egenfinansiering af køretøjet. Depositummet lægges ind for at give mere tryghed og højere avance for leasingselskabet. Som udgangspunkt stræber Clevr Car Group altid efter, at lave aftaler uden depositum eller med meget lille depositum. Dette er et led i vores vision om gennemsigtige aftaler hvor vi prioriterer forbrugerens interesser meget højt.
Alle leasingydelser betales som udgangspunkt via betalingsservice (BS). Det er dog muligt med anden betalingsform. Er du erhvervskunde, kan du tilmelde dig vores leverandørservice, hvor fakturaen betales automatisk ved forfald.
Vi tager penge for at udforme din leasingaftale, da det kræver et stort forarbejde for vores leasingrådgivere at få etableret en optimal leasingaftale, der er sammensat ud fra dine ønsker og behov. Dog ligger vores etableringsomkostninger normalt på omkring 50% af markedet. Dette er et led i vores vision om gennemsigtige aftaler hvor vi prioriterer forbrugerens interesser meget højt, og ikke behøver at tjene 30-80.000kr pr leasingaftaler som mange af vores større konkurrenter.
For os er det vigtigt at holde os til vores kernekompetance, som er indkøb, import og rådgivning inden for leasing. Derfor lader vi vores stærke samarbejdspartnere som eksempelvis Carta om, at finansiere vores aftaler. Dette har ingen betydning for prisen – kun til den gode måde – da vi som forhandlere af aftalerne får store rabatter og stordriftsfordele.