FAQ - Leasing
Find vores svar på forskellige almene spørgsmål om leasing her. Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os hvis du har spørgsmål eller ønsker et uforpligtende tilbud på din drømmebil.
I forhold til indkomstkrav afhænger det af hvilken type bil man er på udkig efter. Som udgangspunkt skal man have en årsopgørelse på mindst 350.000kr og en månedsløn på minimum 30.000kr før SKAT for at kunne blive godkendt til en leasingaftale.
Se om du kan blive kreditgodkendt HER.
Du kan læse meget mere om flexleasing HER.
Hvor er det så, at man skal passe på med leasing?
Luksus er dyrt og finansieringsformen, om det er bilkøb eller leasing, ændrer ikke herpå. Det går derfor ofte galt, hvor folk mangler indsigt i priser og renter. Lyder dit tilbud for godt til at være sandt, så er det ofte også tilfældet.
De mest udbredte problemer ved leasing er det, vi kalder ”den for billige ydelse”. Dvs. at ydelsen ikke reelt svarer til den reelle udgift, du får. Har du som leasingtager selv henvisningspligt på bilen efter endt leasingaftale, dvs. hvor du hæfter for bilens restværdi, er det vigtigt, at du sikrer dig, at den pris du skal garantere for, er sat realistisk. Hvis kontrakten på bilen udløber efter 12 måneder, er bilen selvsagt 12 måneder ældre, har kørt flere km, og derfor er værdien selvfølgelig lavere end den var ved start.
Dermed ikke sagt, at det ikke kan betale sig at lease biler – det kan det bestemt! Du skal bare gøre det rigtigt og med sund fornuft. Og er der ovenikøbet tale om dyre biler, er der klart en betydelig besparelse via leasing.
Du kan læse meget mere om flexleasing HER.
Personbiler:
- Personbiler, der er ældre end 36 måneder, kan fratrækkes 1% af 25% af den fulde registreringsafgift. F.eks.: Registreringsafgiften er vurderet til kr. 400.000, vil du have et årligt momsfradrag på 12.000,00 DKK – (1000,-/måned.)
- Personbiler, der er under 36 måneder gammel beregnes 2% af 25% af den fulde registreringsafgift. Leasingperioden skal løbe sammenhængende over 6 måneder for at kunne få momsfradrag.
OBS på moms:
- Der kan ikke fratrækkes mere moms end selve momsgrundlaget.
- Overskydende moms kan anvendes til momsfradrag i udbetalingen.
Gulpladebiler:
- Anvendes gulpladebiler 100% til erhverv, er der fuld momsfradrag. Dette gælder ligeledes for driftsomkostningerne.
Delvis privat- og erhvervskørsel:
- Anvendes motorkøretøjet delvis til privat- og erhvervsmæssig brug, kan der opnås et momsfradrag på 1/3. Bemærk, at der stadig er fuldt momsfradrag på driftsudgifterne.
[faq_item title="Hvad er forskellen på flexleasing og finansiel leasing?"]Flexleasing og finansiel leasing er to begreber for den samme leasingform. Denne form for leasing er i praksis en billigere måde at erhverve sig et nyere og eksklusivt motorkøretøj på. Motorkøretøjet købes oftest hjem fra Tyskland, hvor bilerne typisk er udstyret med mere ekstraudstyr end de biler, der findes i Danmark. Derudover er den værste afskrivning allerede taget. Denne form for leasing er den mest anvendte finansieringsform.
Der er ingen kilometerbegrænsning, og leasingperioden strækker sig typisk over 12 måneder, hvorefter motorkøretøjet sælges eller kontrakten forlænges.
Leasingtager hæfter selv for restværdien – i modsætning til operationel leasing.
- F.eks.: En tilsvarende model antages at kunne sælges for 1.000.000 kr. på danske plader. Afgiften udgør således omkring 620.0000 kr.
Der skal betales mellem 0,5% og 2% af afgiften i registreringsafgift pr. måned. Motorkøretøjets alder bestemmer procentsatsen for beregning af afgiften:
- 0-3 mdr.= 2%
- 3-6 mdr. = 1 %
- over 36 mdr. = 0,5%
Det kan derfor bedst betale sig at vælge en bil, som er over 36 måneder.
Se mere HER.
Hvordan fastsættes forventet antal KM i aftaleperioden?
Antal kilometer fastsættes med udgangspunkt i de informationer, vores leasingrådgiver har fået fra leasingtager. Antal kilometer anslås i aftaleperioden for at kunne beregne bilens restværdi.
Kontakt os for en snak om leasing eller et uforpligtende tilbud på din drømmebil. https://clevrcar.dk/kontakt/
- Forlænge kontrakten – Ønsker du at forlænge kontrakten beregnes en ny og lavere leasingydelse, som passer med motorkøretøjets nye lavere værdi og afskrivninger.
- Sælge bilen – Ønsker du at sælge motorkøretøjet, skal den henvises til en køber med CVR-nummer. Salgsprisen for bilen er som udgangspunkt dens restværdi. Restværdien bliver vurderet ved kontraktens indgåelse. Da registreringsafgiften ikke er betalt af motorkøretøjet, er der også mulighed for at sælge til resten af Europa, hvorfor det er lettere at få den solgt.
Vores leasingrådgiver vil naturligvis rådgive om, hvad der for dig er det mest fordelagtige at gøre.