Splitleasing er en leasingform hvor man laver to kontrakter på en bil og deler omkostningerne op i erhvervskørsel og privatkørsel. Medarbejder bliver ikke beskattet af fri bil, men bør køre mere end 60% erhvervskørsel, før denne løsning kan betale sig.
Ved splitleasing har SKAT et krav til korrekt registrering af de kørte kilometer. Dette løses ved en elektronisk kørebog. Denne kørebog logger automatisk kørslen ved hjælp af en GPS, der skal installeres ved leasingaftalens indgåelse.
Ved aftalens indgåelse er der en førstegangsbetaling, præcis ligesom ved de andre leasingformer.
Hver måned indberetter man hvor meget erhvervskørsel der har været og hvor meget privatkørsel der har været. Omkostningerne bliver delt mellem virksomheden og medarbejderen derefter.
Når leasingkontrakten udløber er der en restværdi på bilen, som er det beløb bilen skal indfries til.
Er du stadig i tvivl om din virksomhed skal splitlease (erhvervlease), så har vi listet nogle fordele og ulemper her på siden.
- Ingen beskatning af firmabil. Eftersom medarbejderen selv betaler for den private andel af kørslen, bliver man ikke beskattet af fri bil, men bliver i stedet faktureret en andel af bilens omkostninger.
- Færre udgifter for firmaet. I og med at firmaet kun betaler den erhvervsmæssige andel af kørslen, kan de slippe med en billigere løsning fremfor ved almindelig erhvervsleasing.
- Tidskrævende. Der er flere krav til registreringen af kørslen, hvilket kan tage tid samt være besværligt hvis man ikke just er et ordensmenneske. Overholdes reglerne ikke, kan konsekvenserne være ret dyre og medarbejderen kan risikere at blive beskattet efter firmabilsreglerne.
- Der er set flere sager hvor folk er i tvivl om hvornår der er tale om privatkørsel eller erhvervskørsel. F.eks. er køreturen mellem hjem og arbejde typisk klassificeret som privatkørsel.
Splitleasing biler
Herunder finder du splitleasing biler ved Clevr Car.